Dimovodni program

Izolirani dimovodni elementi

Izgradnja limenog dimnjaka zahtjeva korištenje izoliranih duplostjenih elemenata radi poboljšanja funkcije dimnjaka i smanjenja kondenzacije u dimnjaku.

Duplostjeni elementi se koriste za gradnju novih dimnjaka. Cijevi i elementi se lako montiraju na vanjski zid.

Inox dimnjaci otporni su na visoke temperature, kondenzat i na vremenske uvjete. 

Dimovodni elementi sa izolacijom od vune sastoje se od tri dijela. Dvije cijevi i izolacije između njih. Izolacija – mineralna vuna je negoriva i otporna je na visoke temperature te je postojnog oblika.

Jednostjeni dimovodni elementi

  • Jednostijeni dimovodni elementi koriste se pri sanaciji postojećeg dimnjaka.
  • Brzo zagrijavanje cijevi i postizanje radne temperature. 
  • Nepropusnost vode i dimnih plinova.
  • Elementi su male mase, izrađeni od INOX-a.

Elementi se montiraju vrlo jednostavno, sa krova. Gumene brtve i spojnice služe za kvalitetno spajanje jednostijenih cijevi, koljena, T-komada.

Za saniranje dimnjaka jednostijeni dimovodni elementi su se pokazali kao najekonomičnije rješenje.

Priključni elementi od aluminata debljine 2 mm

Za kaminekrušne peći te ostala ložišta na kruta goriva koriste se priključni elementi od aluminata (aluminizirani čelični lim). Namjenjeni su za povezivanje peći s dimnjakom. Stjenka debljine 2 mm garantira dugotrajan vijek priključnih elemenata. Zbog visoke temperature dimnih plinova pojava kondenzata je neznatno mala.

Oblaganjem priključnih elemenata kamenom vunom (cjevacima iz našeg proizvodnog programa), te oblaganje gipsanim pločama moguće je kompletni priključak ¨zatvoriti¨ i time postići uređenje interijera prema Vašim željama.