MÜPRO ovjesni i pričvrsni program

Na skladištu imamo opsežan asortiman montažnih profila, konzola, obujmica i pričvrsnih elemenata proizvođača Mupro za bilo kakav ovjes ili konstrukciju koju trebate “složiti”.

U gotovo pet desetljeća MÜPRO je kao ponuđač kvalitetnih rješenja za pričvršćivanje na području kućne i klimatizacijske tehnike te industrijskih instalacija stvorio ugled te je svojim inovativnim proizvodima obilježio tržište sustava za pričvršćivanje i zaštitu od buke.

Kod izrade optimalnog rješenja za pričvršćivanje imat ćete podršku s utemeljenim iskustvenim znanjem na području tehnike pričvršćivanja.

Instalacijske vodilice / modularni sustav vodilica

MÜPRO sustav instalacijskih vodilica zahvaljujući različitim veličinama profila omogućuje pričvršćivanje cjevovoda ili ventilacijskih trasa u skladu s opterećenjem.

Montažni prorez sa skalom omogućuje istovremeno precizno i fleksibilno pričvršćivanje obujmica za cijevi i montažnih dijelova u kombinaciji s MÜPRO sustavom instalacijskih vodilica.

Zahvaljujući opsežnom priboru i montažnim dijelovima sustavne vodilice su idealne za izgradnju složenih potpornih konstrukcija za čvrste točke, postolja, regale ili složene nosive konstrukcije.

Modularni karakter dozvoljava individualno prilagođavanje profila situaciji koja se nalazi na gradilištu.

Dodatno su dostupni različiti materijali i izvedbe površina, koji jamče optimalan vijek trajanja na različitim mjestima primjene npr. u blizini mora ili u drugim korozivnim atmosferama.

Obujmice za cijevi

Naš asortiman obujmica za cijevi ima odgovarajuće rješenje za svaki slučaj primjene, neovisno o tome koju vrstu cijevi treba pričvrstiti:

  • plastične cijevi ili cijevi za grijanje
  • teške cijevi
  • cjevovode za sustave sprinklera
  • spiralne okomite cijevi
  • cijevi koje su otporne na djelovanje visokih temperatura


Kod izrade pojedinačnih tipova obujmica vodili smo računa o najčešćim promjerima cijevi.

Ako je potrebno obujmice se mogu izraditi i po mjeri.

Zaštita od buke

Štete nastale uslijed buke često su se pokazale kao izrazito skupi nedostaci na građevinama. MÜPRO nudi opsežna rješenja i sustave za zaštitu od buke.

Korišteni materijali te specifična konstrukcija naših proizvoda u skladu su sa zahtjevima o zaštiti od buke prema DIN 4109 i VDI 4100. Naše proizvode također odlikuje prikladnost za primjenu na različitim temperaturama.

Kod montaže čvrste točke za vodovodne cijevi ili za pričvršćivanje agregata poput bojlera za grijanje, pumpe ili pak klimatizacijskog i ventilacijskog uređaja: korištenje sustava za zaštitu od buke razvijenih posebno u tu svrhu omogućuje njihovo pričvršćivanje na strop, zid ili pod, a da pritom ne nastaje nepotrebna buka.

Naš modularni sustav te rješenja prilagođena specifičnoj namjeni iz našeg asortimana za zaštitu od buke omogućuju propisnu i brzu montažu konstrukcija vodilica ili ovješenih ventilacijskih kanala bez stvaranja zvučnih mostova.