Vodovodne instalacije

Pocinčani fitizni

Pocinčane cijevi i fitinzi se desetljećima koriste za cijevni razvod vodovodnih instalacija kako po stanovima tako i po zgradma. Iako pocinčae cijevi nemamo na skladištu imamo što je moguće širi program pocinčanih fitinga i osnovnih ventila (kuglasti, zaporni, zasuni …) kako bi se što lakše izveli spojevi na vodovodnu instalaciju. Cijeli asortiman pocinčanih cijevi i fitinga je zdravstveno ispitan te su one sa 100-postotnom sigurnošću primjenjive za pitku i sanitarnu vodu.

Od pocinčanih fitinga na skladištu uvijek imamo koljena ŽŽ i MŽ, T-komade, redukcije, mufe, holendere, nipele, prefabrikacije i sve što je potrebno prosječnom instalateru za spojeve vodovodnih instalacija.

Svi elementi su dostupni u promjerima od 1/2“ pa čak do 4“.

Aquatherm – PP-R cijevi i fitinzi

PP-R cijevi i fitinzi namijenjeni su izvođenju razvoda kako vodovodnih instalacija tako i instalacija grijanja, klimatizacije i sl. Ovaj sustav cijevi je dizajniran za kućnu i industrijsku upotrebu u sanitarnom području za opskrbu toplom i hladnom vodom. PP-R cijevi i fiting izrađeni su od poliolefinskog polimera koji ih čini kemijski otpornima na različite tipove kiselina i lužina te imaju i dobra termička svojstva. 

Aquatherm je renomiran proizvođač ovih cijevi i fitinga te u proizvodnom programu imaju razne vrste cijevi od kojih mi na skladištu imamo Fusiotherm i Climatherm.

Fusiotherm

Svoju tehničku prikladnost fusiotherm sustav je stavio na provjeru tijekom više od 25 godina duge primjene i već dugo među stručnjacima važi kao jedan od najkompletnijih i istovremeno najboljih polimernih cjevovodnih sustava.

Fusiotherm sustav sadrži pet različitih vrsta cijevi, od onih za hladnu vodu do patentiranih, kompozitnih, cijevi s vanjskim promjerom od 16 do 160 mm. Zahvaljujući širokoj paleti cijevi i fitinga može se za svako područje primjene naći idealno i prikladno rješenje. Sustav je uvjerljiv zbog jednostavne i djelotvorne tehnike instaliranja i spajanja – grijanjem završetka cijevi i fitinga, te povezivanjem elemenata fuzijom u neraskidiv spoj.

Cijevi od polipropilena po kakvoći i dimenzijama odgovaraju svim zahtjevima prema DIN 8077 i DIN 8078, a spojevi cijevi i dijelovi za cjevovode od polipropilena pod pritiskom prema DIN 16962ff.

Fusiotherm sustav je proizveden od ekološki prihvatljivog materijala fusiolen PP-R(80), namijenjenog za budućnost.

U katalogu možete pronaći sve elemente koji su Vam potrebni za instalaciju.

Climatherm

Sustav sadrži sve komponente za instalaciju cjevovoda za klima-uređaje i uređaje za grijanje.

Climatherm “stavlja točku” na oštećenja od korozije. Korozija se na metalnim cijevima stvara izvana i iznutra. Climatherm, nasuprot tome, se izrađuje od materijala koji je 100% otporan na koroziju i koji je posebno stabiliziran. Tako se produžuje trajnost sustava cjevovoda uređaja za klimatizaciju za više puta.

Climatherm dokazano smanjuje šumove strujanja u usporedbi s metalnim cjevovodima

Prednosti:

  • apsolutna otpornost na koroziju
  • visoka stabilnost
  • bitno tanja izolacija – za sve promjere cijevi je potrebna izolacija od
    samo 6-9 mm
  • koeficijent linearnog istezanja je približno isti kao kod metalnih
    cjevovoda, tako da se u usporedbi s čistim plastičnim cijevima mogu
    povećati potporni razmaci i uštedjeti obujmice za učvršćivanje.

U katalogu možete pronaći sve elemente koji su Vam potrebni za instalaciju.